1024 Lövőház u 12 H-P 10-18|info@trendmaker.hu| 

Minnie

117termék 199
117termék 199

Minnie és Mickey, az USA álompárja

 

Pontosan 90 évet kellene visszautaznunk az időben, ha élőben szeretnénk látni Walter Elias Disney, azaz a mindenki által Walt Disneyként ismert amerikai producer világhírű Mickey egér karakterének a debütálását. Természetesen Mickey mellől nem hiányozhat a bájos Minnie sem, aki már szinte a kezdetektől „hűséges” társaként szerepel a képernyőkön. A hűséges melléknév egyébként nem véletlenül került idézőjelbe…

 

Amerikai szimbólumok

Walt Disney vicces, emberi tulajdonságokkal felruházott állatfigurái a mozitörténet kitörölhetetlen karaktereivé fejlődtek az elmúlt évtizedek során. Ezen karakterek közül is kiemelkedik Mickey és Minnie párosa, akiket az Egyesült Államokban többen ismernek, mint a Mikulást. Az egérpáros a Disney-márka védjegye lett, a figurák számtalan bögre, póló, párna, törölköző vagy akár kulacs díszítőelemeként funkcionáltak már, az ajándékba adott plüss figurák számát pedig még megbecsülni sem lehet. Érdekesség, hogy mekkora jellemfejlődésen mentek keresztül a karakterek. A kezdetekben, tehát a 20-as, 30-as években Mickey még rossz karaktert alakított, hiszen az első filmszerepeiben még az is megesett, hogy nőket vagy macskákat bántalmazott. Minnie sem volt mindig egy szende egérlány, egy 1930-ban kiadott képregény például arról szól, hogy Mickey több módon is megpróbál öngyilkos lenni, mivel Minnie hűtlen volt hozzá. Persze a két kisegér karaktere az idő előrehaladtával egyre bájosabb és kedvesebb lett, így olyan népszerűségre tettek szert, hogy egyes vélemények szerint, az amerikai társadalom kulturális jelképévé váltak.

 

Tolltartó? Párna? Hátizsák? Nem tudunk betelni velük

Kevesen tudják, hogy 1946-ig Walt Disney saját hangját adta Mickey szinkronjának, akiről egyébként mindig elismerően nyilatkozott. Többször kifejtette, hogy reméli, senki nem felejti el, hogy minden egy egérpár szerelmével kezdődött. Ezzel azt próbálta kifejezni, hogy idővel a kis dolgokból születnek a legendák. Az iménti információkat olvasva már vélhetően meg sem lepődünk azon, hogy Mickey egér az első rajzfilmhős, aki 1978-ban csillagot kapott a hollywoodi hírességek sétányán. Az emberek többsége ma is igazi sztárpárnak tarja őket, az internet tele van a rajongóikkal és nem kell Disneylandig mennünk, hogy egy Minnie-s ruha jöjjünk velünk szembe az utcán. Természetesen a gyerekek táborában sem csökkent a figurák népszerűsége, teljesen érthető, hogy sok lurkó ma is Minnie-s tolltartó, táska vagy hátizsák tásaságában szeretné megkezdeni az új tanévet. Amennyiben ez így van, a trendmaker.hu széles kínálata készséggel áll a szülők és gyermekeik rendelkezésére.