Új jelszó kérése

Hírlevél

Heti akció

Fizetési megoldás

Nyelv váltás

Tanúsítvány

SSL Certificate

Táska

 Főoldal >Táska


A táska már az ősember korában is létezhetett, persze nem a mai formájában, hiszen valószínűleg számukra is szükség volt egy olyan eszközre, amelybe a bogyókat gyűjthették. Ez az eszköz valamilyen botra kötött bőrdarab lehetett, amely a későbbiekben, a fejlődés hatására derékra köthető batyuvá alakult át. Ezt a tényt történelmi bizonyíték is alátámasztja, ami nem más, mint egy 5. századi Szkítiából való darab, melynek formája tömlőszerű, a tetején pedig bőrfonállal köthető.

1790-ben Párizsban a derékra kötött női táskákat a divat előfutárai kezükben kezdték el hordani. Ekkor alakult ki a retikül fogalma, amely a latin „reticulum” szóból ered és „kis hálót” jelent. Az 1860-as években kezdték el gyártani az utazásokhoz a szebbnél-szebb és praktikus táskákat, melyek zárhatóak voltak és több belső rekesszel voltak ellátva. A hölgyek körében ekkor vette kezdetét a napjainkig tartó táskaviselési divathullám.

Webáruházunkban többféle stílusú és korunk divatjához illő táskák közül választhatsz. Legyen szó akár a kényelmes vagy az elegáns darabokról, nálunk mindenki megtalálhatja az egyéniségét kifejező táskát.

Webáruház készítés