Új jelszó kérése

Hírlevél

Heti akció

Fizetési megoldás

Nyelv váltás

Tanúsítvány

SSL Certificate

Férfi Óra

 Főoldal >Férfi Óra


A karóra ma már a jól öltözött férfi ruhatárának elengedhetetlen része. A férfi óra nem csak használati tárgy és ékszer, hanem e kettő együtt – a kifinomultság és a pontosság szimbóluma is.


Az első kisméretű-, valóban pontos, hordozható zsebórákat a férfiak a 19. század elején kezdték hordani. finom, szinte varázslatosan bonyolult szerkezetek gyorsan a jólét és a precizitás jelképévé váltak. A zsebórák hosszú évtizedekig  fontos kiegészítői voltak a férfias megjelenésnek. Később a praktikum változtatott a divaton. Bár a karórák kezdetben a nők időmérőiként szolgáltak, ruháikra ugyanis nem varrtak zsebet, ahová a finom szerkezetet tehették volna, a világháborúban aztán a férfiak is praktikusabbnak találták, hogy elég a csuklójukra pillantani a pontos idő ismeretéért.

Az órák fejlődése  azóta megállíthatatlan. A klasszikus, tulajdonosaikat hosszú évekig szolgáló, mechanikus szerkezetek, a pontos, terhelést is jól bíró kvarcórák, és a divatos digitális órák is, ma már egyaránt megtalálhatók a piac  egyre gazdag kínálatában.

 

Webáruház készítés